Cursus Praktische Filosofie

 

Introductiecursus Praktische Filosofie

Het doel van de introductiecursus praktische filosofie is het vergroten van inzicht in jezelf en de wereld. Je leert hoe de menselijke geest werkt, welke mechanismen ten grondslag liggen aan ons denken, voelen en handelen en op welke niveaus in onszelf zich dit afspeelt. Een terugkerend thema hierbij is de kracht van de waarneming. Je oefent in aandacht en concentratie. Elke bijeenkomst begint met een korte stilte-oefening, die lichaam en geest ontspant. Voor veel cursisten is dit de opstap naar dagelijkse meditatie. Niet verplicht, wel effectief.

 

Theorie en praktijk

In de praktische filosofie wordt altijd een verbinding gelegd tussen theorie en praktijk. De onderwerpen die aan de orde komen variëren van ieders dagelijkse bezigheden tot de grote levensvragen, en alles daartussenin. Praktische filosofie is op elke situatie of vraag toepasbaar. In de lessen word je uitgenodigd ermee aan de slag te gaan. Er is veel ruimte voor eigen inbreng van deelnemers en vaak leidt dit tot levendige gesprekken. Leren van elkaar wordt een vanzelfsprekende kwaliteit van de bijeenkomsten.

 

Lesmateriaal

De cursus wordt gegeven door een of twee vaste cursusleiders, die jarenlange ervaring hebben met de materie. De School voor Filosofie geeft de voorkeur aan mondelinge kennisoverdracht en maakt daarom geen gebruik van cursusboeken. Vaak begint de les met het voorlezen van een gedeelte uit ons eigen lesmateriaal dat we in de loop der jaren hebben ontwikkeld. Voor wie zelf verder wil lezen, is er een literatuurlijst met aanbevolen boeken.

 

Praktische informatie

De introductiecursus van 12 bijeenkomsten wordt regelmatig gegeven, zie Agenda.
Locatie: School voor Filosofie, J.J. Viottatraat 34, 1071 JS Amsterdam. Klik hier voor route.
Kosten: € 75 voor één trimester met twaalf bijeenkomsten. In de loop van het trimester ontvangt u een betalingsverzoek.

 

Vragen?

Stuur ons een e-mail.